sâmbătă, 30 mai 2009

NAPASTA

NAPASTA
de I.L.Caragiale

Un loc aparte in creatia lui I. L. Caragiale il ocupa drama “Napasta”, o drama in doua acte, publicata in revista ”Convorbiri Literare”(1890). Caragiale a incercat sa echilibreze comicul cu tragicul, universul burghez orasenesc cu cel taranesc.
Amintirea unui om ucis, un nevinovat închis, remuşcări, o evadare şi dorinţa de răzbunare a unei neveste sunt câteva detalii care creează şi întreţin conflictul spectacolului.
Un spectacol ce merita vazut la Teatrul National”Marin Sorescu”,Craiova, din distributia caruia fac parte urmatorii actori, avand urmatoarele roluri:

Natasa Raab -Anca
Constantin Cicort -Dragomir
Valentin Mihali -Ion
Tudorel Petrescu -Gheorghe
Regia:Kinkses Elemer Scenografia: Lia Dogaru

elev: Mihai Radu , clasa a-XII-a A

Un grup de elevi ai liceului nostru au vizionat piesa, purtand apoi discutii libere cu d-na Natasa Raab pe tema admiterii la Departamentul de Arta Teatrala din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea din Craiova.

“Creatia…a apuca din haosul inform elemente brute, a le topi impreuna si a le turna intr-o forma care sa imbrace o viata ce se diferentiaza intr-un chip absolute hotarat de tot ce nu este ea- aceasta este puterea naturii si a artistului.”
I.L.Caragiale

Prof.coord. Loredana Neagoe

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP