vineri, 25 decembrie 2009

Colindam, colindam iarna!

Colindam, colindam iarna!
Colindam, colindam iarna!
Pe la usi, pe la feresti
Colindam, colindam iarna!
Cu colinde romanesti!

Cat de placut si neasteptat poate fi un cadou de Craciun?
Era o zi obisnuita de iarna care nu anunta nicio surpriza…Aveam clasa impodobita, parca il astepta pe Mos Craciun…. Si a venit!...
D-oara prof. de limba si literature romana a coordonat aceasta activitate, fiind ajutata de prietena si interpreta de muzica folck, Theona Goreci.
Au fost multi luati prin surprindere, colindele smulgandu-ne lacrimi de bucurie si reala emotie.
O ora intreaga Theona Goreci ne-a colindat si ne-a urat un an cu bucurii si impliniri!
O voce calda, ochi cuminti si timizi, chipul senin, ne-au luminat chipurile, iar harul vocal ne-a adus in anii copilariei cand il asteptau langa sobe pe Mosul bland si …….
Sunetul chitarii si colindele romanesti ne trimiteau sageti in toata fiinta, nu aveai cum si nu puteai sa ramai indifferent intr-o asemenea atmosfera de basm …
eleva Cemis Ecaterina, clasa a IX – a B

Cele mai asteptate sarbatori de catre copii sunt sarbatorile de iarna!
Maturii fiind, noua, copiilor, ne zboara imediat gandul la acea perioada a vietii – copilaria – cand aveam inimile inclestate de emotie in asteptarea Mosului!
D-ooara diriginta si profesoara de limba romana a intrat in clasa, pe 14 decembrie 2009 cu o tanara, o eleva de 17 ani, Theona Goreci. In mainile timide si emotionata de primirea calda, Theona si-a acordat chitara si a inceput a ne collinda …. si a colindat … si a urat ….lacrimile noastre curgand siroaie pe obraji, mai ales cand am ascultat colindul “Galbena gutuie”.
O alta voce care ne-a emotionat a fost a colegei mele, Ecaterina Cemis, venita din Republica Moldova pentru a studia la noi in tara.
Ecaterina este o persoana timida, cu un suflet cald, modest, asemanatoare Theonei – doi ingeri ajunsi pe pamant…
am fost mandra ca am participat la aceasta activitate, fiind puternic zdrunciumata de colindul moldovenesc al colegei mele: "Cati crestini?"
eleva Bianca Tescoveanu, clasa a IX – a B

In preajma Craciunului a venit la noi in liceu pentru a colinda, la invitatia d-nei prof. Loredana Neagoe, o tanara, Theona, o fiinta ce-ti taie respiratia cu vocea si chitara sa magica.
Emotionati peste masura, ne-am adus aminte de cozonacii pregatiti de mama, de merele coapte in soba, de gutuile galbene din fereastra….aievea, ma vedeam acasa…. dar, eram in clasa mea, impreuna cu d-na prof. de limba franceza si cu d-oara diriginta.
Le multumesc theonei si Ecaterinei pentru momentele magice traite cu cateva zile inaintea Craciunului !..
eleva Vulturu Aysel, clasa a IX –a B

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP