luni, 30 martie 2009

27 MARTIE - ZIUA MONDIALA A TEATRULUI

Ziua Mondiala a Teatrului a fost celebrata in 1961 de catre Institutul Judetean de Teatru. Anual, diverse evenimente teatrale nationale si internationale sunt organizate pentru a marca aceasta sarbatoare.
Unul dintre momentele emotionante ale acestei festivitati este transmiterea Mesajului International de Ziua Mondiala a Teatrului prin care, o personalitate de renume mondial impartaseste reflectiile sale asupra Teatrului si asupra pacii intre oameni.

De-a lungul anilor, conform traditiei, Mesajul lumii teatrale a fost rostiti de: Maurice Bejart, Pablo Neruda, Richard Burton, Helene Weigel, Luchino Visconti, s.a..

Ziua de 27 martie este o stare de spirit, o sarbatoare a tuturor celor ce creeaza si se reunesc in si prin Teatru, dar si a celor pe care teatrul ii bucura, ii sprijina sau ii provoaca la meditatie.

Cu ocazia acestei zile, un grup de elevi, indrumati si pregatiti de prof. Loredana Neagoe, au participat la activitatea "Ziua Mondiala a Teatrului", desfasurata in sala audio-video a Bibliotecii Judetene "Alexandru si Aristia Aman".
Elevii clasei a XI- a B au interpretat scenete din piesele "Chirita in provintie" de Vasile Alecsandri, "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale, fragmente din "Luceafarul" de M. Eminescu.
Pentru mai multe poze intrati pe: http://m3lli.piczo.com/ziuamondialaateatrului2009



  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP