CRĂCIUNUL - LA ROMÂNI
Speranţa s-a născut într-o noapte liniştită sfântă şi de atunci sub cerul îmbrăcat în ceaţă surie, oamenii se pregăteau cu mic cu mare pentru marea sărbătoare ce bate la poartă.
În această perioadă, cerul începe să plângă peste tot cu fulgi mici şi mari, veseli, jucăuşi, care după ce dansează şi cântă înlănţiuţi în aer, rotindu-se ca într-un carusel ameţitor, cresc şi se maturizează împodobind totul în jur într-o zăpadă albă care împrăştie sclipiri de ace de gheaţă sub razele lunii ori ale soarelui.
În fiecare an, creştinii celebrează Naşterea lui Iisus Hristos, sărbătoare numită „Crăciun” pe data de 25 decembrie, zi ce coincide cu o veche sărbătoare păgână.
Datinile de sărbători încep de pe 6 decembrie(Sf. Nicolae) şi ţin până pe 7 ianuarie(Sf. Ion).
Toate aceste sărbători de iarnă îndeosebi cele de Crăciun sunt adevărate balsamuri pentru suflet .Amintirile copilăriei ne revin puternice în suflet:zăpezile bogate şi prevestitoare de rod îmbelşugat, colindele şi clinchetele de clopoţei, mirosul proaspăt de cozonaci şi de brad dar şi de portocale, nerăbdarea aşteptării darurilor sub pomul de iarnă, toate acestea, creînd în sânul familiei o atmosferă de basm, linişte sufletească şi iubire.
- Nu puteam sa incheiem anul 2008 fara o activitate dedicata acestei magice sarbatori. Astfel, elevii claselor a X -a C, a XI - B, a XII - A, avand invitati de seama, au asteptata pe Mos Craciun, fredonand "Colinde!...Colinde!....E vremea colindelor!..."