vineri, 26 noiembrie 2010

IN MEMORIAM ADRIAN PAUNESCU

Adrian Păunescu (n. Adrian Păun, 20 iulie 1943 — d. 5 noiembrie 2010) a fost un poet, publicist, textier și om politic român. Păunescu este cunoscut mai ales ca poet – debutând în 1960 și fiind unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani – și ca organizator al Cenaclului Flacăra, întrunire desfășurată periodic în anii 1973–1985, de regulă în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. În cadrul cenaclului, Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicului tânăr, în ciuda numeroaselor sancționări aduse acesteia de către puterea comunistă; el a inventat sintagmele „generația în blugi” și „muzică tânără” pentru a-și desemna tinerii spectatori amatori ai unui stil vestimentar nonconformist, respectiv sonoritățile iubite de aceștia, ale genurilor folk și rock.

Am avut parte de momente emotionante. In aceasta zi (26.11) Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" a organizat activitatea IN MEMORIAM ADRIAN PAUNESCU, ocazie de a admira eleganta exponentelor ce purtau semnatura poetului doljean, dar si de a intipari generatiei tinere imaginea aceluia care a iubit tot ce este romanesc si sfant.
Chiar daca s-a mai stins o stea a literaturii romane, elevii claselor a VII - a B, a X -a B, a V -a A, indrumati de prof. de limba romana Loredana Neagoe si Angela Dudau, au recitat versurile poetului trecut in nefiinta, ingrijindu-se si de o expozitie de carte "Ruga pentru parinti".  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP